Ingredienser:
En torsk på ca. 5 kg incl. hoved, hale og indmad.
1.5 kg store kartofler
200 g bacon i tern
200 g syltede rødbeder skåret i tern
4 hårdkogte hakkede
æg
1 bdt hakket persille
150 g kapers
10 peberkorn
4 laurbærblade
Revet peberrod
fiskesennep
Eddike
Smør
Mel
Groft salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
Rens torsken for indmad, skrab rygraden med en kniv for at fjerne blodet.
Den klargjorte torsk skylles godt, drysses med groft køkkensalt og trækker 1 time i køleskabet.
Torsken sættes over i koldt
vand tilsat salt, laurbærblade, peberkorn og en skefuld eddike.
Vandet koges op, afskummes og fisken trækker på kogepunktet i ca. 15 minutter.
Kog kartoflerne imens - bruger du store kartofler, må de gerne koge lidt
mere end ellers - de må gerne blive lidt melede.
Steg baconternene på en tør pande.
Æggene koges 10 minutter, og hakkes når de er afkølet.
Er du til indmaden fra din nytårstorsk, så
koger du leveren indpakket i folie og rognen indpakket i madpapir i vand tilsat salt.
Kog lever og rogn hver for sig.
Beregn en kogetid på ca. 15 - 20 minutter, afhængig af størrelse på lever og rogn.
Kogelagen
fra torsken bruger du til sennepssovsen.
Sennepssovsen laver du ved at lave en grundsovs med mælk, kogelage fra torsken, smør og mel.
Kog sovsen igennem 5 minutter, og smag den til med fiskesennep, salt, peber og en skefuld eddike.
Torsken anrettes og garneres med eventuelt indmad.
Sennepssovsen og kartoflerne serveres til torsken sammen med sprødstegt bacontern, hakkede syltede rødbeder, hårdkogte hakkede æg, finthakket persille, revet peberrod
og kapers.
Server endelig fiskesennep til, da nogle selv foretrækker at tilsmage sennepssovsen yderligere
Nyeste kommentarer
28.06 | 12:18
Ja der er ledige pladser, så kontakt Svend Andersen 51515324
28.06 | 10:43
Hej - har I ledige bådpladser ? eller er der venteliste man kan komme på h...
14.03 | 13:18
Hej Camillia .....Der er ikke så mange der har en båd i havnen som ser d...
13.03 | 18:54
Hej.. Vi er en familie på 3 som ønsker en lille båd til at sejle i. Er der no...